Bahan-bahannya :
4 sudu besar buttercup
8 sudu besar milo
1/2 tin susu pekat manis
Biskut Marry secukupnya
Cara Penyediaannya :
- Masukkan buttercup, susu pekat manis dan milo kedalam periuk. Masak dengan menggunakan api kecil sehingga mendidih. Untuk menghasilkan coklat yang sebati, kacau pelahan-lahan.
- Letakkan coklat yang sudah dimasak itu ke dalam bekas. Kemudian, susun biskut Marry dalam satu lapisan dan tutupkannya dengan coklat. Ulang sehingga coklat habis.
- Sejukkannya di dalam peti ais selama beberapa jam. Sedia tuk dihidang bersama-sama teh panas. Selamat Mencuba!!!
Sebagai Pengetahuan :
Kalau nak coklat tuh lebih sikit, letak lah banyak sikit milo, susu pekat manis and mentega (buttercup) tuh. Kalau nak rada pahit-pahit sikit, letak lah serbuk koko sekali. Kalau nak rasa kopi tuh, letak lah serbuk kopi sikit. Pandai-pandai la adjust yer. =D
Tiada ulasan:
Catat Ulasan