Pengikut

Jom Tengok Jam

Those yang rajin singgah tuh, namia ucapkan TERIMA KASIH banyak-banyak. alang2 dah singgah tu, jangan lupa tinggalkan komen or jejak yer. N namia tak lama lagi akan masuk belajar balik, so maaf lah ya kalau update blog lambat. =D

Khamis, 28 Julai 2011

Iced Blended Mango

semalam try buat iced blended durian belanda. hari nih try buat iced blended mangga pulak. yang nih special request dari my dad tau. namia buat dengan adik namia. kita orang pulun ke buah mangga tuh sampai habis. ngeh ngeh ngeh. sungguh nikmat tau. cara nya pun senang. lebih kurang je ngan buat iced nlended durian belanda. just yang bezanya, yang nih tak taruk madu lah sebab mangga tuh da manis. haha. Aja-Aja Fighting!!!



Bahan-bahannya :
mangga - secukupnya
iced - secukupnya
air - secukupnya

Cara Pemyediaannya :
  1. Masukkan mangga dan air ke dalam mesin pengisar. Lisarkan sehingga buah hancur.
  2. Kemudian, masukkan iced dan kisar senula sehinga iced hancur. Siap! Selamat Mencuba!!!
Sebagai Pemgetahuan :
my sis said yang letak air dulu baru letak ais so, ice blended yang di buat lebih soft. kalau nak lagi smooth, time nal blend iced, bjangan tutup lubang penutup bekas pengisar agar berlakunya pengedaran udara. tuh yang buat iced blended lagi soft and smooth. n, kalau la buah tuh tak berapa manis, letak la sedikit gula, tapi jangan letak banyak sangat. nanti hilang rasa manis buah tu tau. Selamat Mencuba!!!

3 ulasan:

teratai berkata...

sedapppp:)

namia berkata...

sangat-sangat sedap. tambah-tambah lagi kalau minum time musim panas. nikmat~~

As Lin berkata...

Sedap la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...